Situatiemeting met 3D tekening

Met een situatiemeting brengen wij de volledige bestaande situatie van een projectgebied kaart. Alle aanwezige lijn- en puntobjecten worden hierbij in RD (RijksDriehoekscoördinaten) en NAP (Normaal Amsterdams Peil) ingewonnen.

Deze metingen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor reconstructieprojecten, revisiemetingen, oppervlaktebepalingen, het registreren van kabels en leidingen, het vastleggen van archeologische vondsten en in het algemeen ter ondersteuning van de ontwerp- en uitvoeringsfase van diverse projecten.

Omdat de vraag naar 3D gegevens vanuit de markt de afgelopen jaren steeds groter werd hebben wij onze werkwijze zo opgezet dat er altijd een 3D tekening volgt uit onze situatiemetingen. Deze tekening bestaat dus volledig uit 3D polylijnen en puntobjecten die op de juiste hoogte liggen. Vanuit deze basistekening kunnen wij vervolgens diverse producten genereren. De aanlevering hiervan kan in elk gewenst bestandsformaat zoals DWG, DXF, DGN of PDF en in 2D of 3D.

In sommige situaties gaat er nog steeds niets boven het uitvoeren van profielmetingen om snel inzicht te krijgen in het hoogteverloop op een specifieke locatie. Ook voor het meten van deze lengte- en dwarsprofielen bent u bij ons aan het juiste adres.

Situatiemeting
Situatiemeting

Onze disciplines

Bekijk hier ons brede aanbod van metingen waar wij in gespecialiseerd zijn.
Staat de meting waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Situatiemetingen

Met een situatiemeting brengen wij de volledige bestaande situatie van een projectgebied kaart.

DTM Metingen

Een meting uitgevoerd volgens de DTM (Digitaal Terrein Model) systematiek is één van de specialiteiten van Siegers Landmeetkunde.

Scannen

3D laserscannen is een moderne techniek waarmee punten ingewonnen worden door lasers heen en weer te kaatsen tussen het meetinstrument en een te meten object.

Sportvelden

Per jaar meten wij circa 100 velden voor verschillende gemeenten en adviesbureaus. Of het nu gaat om een atletiekbaan, hockeyveld of voetbalveld, bijna ieder type veld is wel opgenomen...

GIS Inventarisaties

Voor verschillende klanten zoals waterschappen en gemeenten meten onze landmeters punten inclusief attribuut- data.

Drone metingen

Eén van de nieuwste toevoegingen aan onze meettechnieken zijn de drone metingen. Met deze techniek zijn wij in staat om luchtfoto’s en een 3D puntwolk te maken van een terrein inclusief alle aanwezige bebouwing en objecten.

Hydrografie / Natte meting

Met behulp van geavanceerde sonarapparatuur is Siegers Landmeetkunde in staat een driedimensionaal beeld van de waterbodem te maken.


Riool

Betrouwbare gegevens van de riolering en waterhuishouding zijn een belangrijk thema voor veel van onze opdrachtgevers...

BAG-BGT mutaties

Een zorgplicht voor de bronhouders waarvan alle gemeentes in Nederland er één zijn. Deze zorgplicht brengt vele werkzaamheden met zich mee.

Kadastrale metingen

U kunt bij ons terecht voor het inmeten en uitzetten van kadastrale grenzen.
Voor de splitsing van percelen moeten de nieuwe kadastrale grenzen door de belanghebbenden in het...

Uitzetwerk

Ook voor diverse soorten uitzetwerk bent u bij Siegers Landmeetkunde aan het juiste adres. Wij voeren regelmatig uitzetklussen uit voor diverse gemeenten, adviesbureau’s ...

Internationaal

Hoofdmaatvoering, kadastrale grenzen, rooilijnen, voor al deze infra-werkzaamheden kunt  u een beroep doen op onze landmeters.
Scroll to Top