Riolering en waterhuishouding

Betrouwbare gegevens van de riolering en waterhuishouding zijn een belangrijk thema voor veel van onze opdrachtgevers.
Siegers Landmeetkunde kan op verschillende niveaus werkzaamheden hiervoor verrichten.

Deze werkzaamheden worden door ervaren landmeters en op een veilige manier uitgevoerd. Deksels van putten worden gemeten m.b.v. GPS, Total station of waterpasinstrument. Vervolgens worden ze geopend om alle BOB maten nauwkeurig in kaart te brengen. Hierbij wordt ook de materialisatie en diameters van de aansluitingen gemeten. Ook maken wij met onze moderne veldcomputers een foto in de put welke automatisch aan het gemeten punt gekoppeld wordt. Hiermee kan onze opdrachtgever de huidige staat van de put beoordelen.

Mochten er naast deze zaken die wij standaard inmeten meer informatie van het riool nodig zijn dan kunnen wij het riool betreden. Voor de toegang tot het riool wordt gebruik gemaakt van riooldriepoot met bootmanstoel en een gasdetectiesysteem.

Riool

Inwendig scannen van grote
rioolputten of BBB’s

Een nieuwe techniek die wij ook in huis hebben is het inwendig scannen van grote rioolputten of BBB’s. Deze zijn vaak te groot om een reguliere meting uit te voeren waardoor deze scantechniek Met behulp van deze techniek worden miljoenen punten gemeten zonder dat de put beterden hoeft te worden. Uit de scan data kan vervolgens een 3D model worden gemaakt van de situatie waar vervolgens weer maatvoering en andere informatie uit gehaald kan worden.

Scan van een BBB
Riool-Siegers-Landmeetkunde-1

Onze disciplines

Bekijk hier ons brede aanbod van metingen waar wij in gespecialiseerd zijn.
Staat de meting waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Situatiemetingen

Met een situatiemeting brengen wij de volledige bestaande situatie van een projectgebied kaart.

DTM Metingen

Een meting uitgevoerd volgens de DTM (Digitaal Terrein Model) systematiek is één van de specialiteiten van Siegers Landmeetkunde.

Scannen

3D laserscannen is een moderne techniek waarmee punten ingewonnen worden door lasers heen en weer te kaatsen tussen het meetinstrument en een te meten object.

Sportvelden

Per jaar meten wij circa 100 velden voor verschillende gemeenten en adviesbureaus. Of het nu gaat om een atletiekbaan, hockeyveld of voetbalveld, bijna ieder type veld is wel opgenomen...

GIS Inventarisaties

Voor verschillende klanten zoals waterschappen en gemeenten meten onze landmeters punten inclusief attribuut- data.

Drone metingen

Eén van de nieuwste toevoegingen aan onze meettechnieken zijn de drone metingen. Met deze techniek zijn wij in staat om luchtfoto’s en een 3D puntwolk te maken van een terrein inclusief alle aanwezige bebouwing en objecten.

Hydrografie / Natte meting

Met behulp van geavanceerde sonarapparatuur is Siegers Landmeetkunde in staat een driedimensionaal beeld van de waterbodem te maken.


Riool

Betrouwbare gegevens van de riolering en waterhuishouding zijn een belangrijk thema voor veel van onze opdrachtgevers...

BAG-BGT mutaties

Een zorgplicht voor de bronhouders waarvan alle gemeentes in Nederland er één zijn. Deze zorgplicht brengt vele werkzaamheden met zich mee.

Kadastrale metingen

U kunt bij ons terecht voor het inmeten en uitzetten van kadastrale grenzen.
Voor de splitsing van percelen moeten de nieuwe kadastrale grenzen door de belanghebbenden in het...

Uitzetwerk

Ook voor diverse soorten uitzetwerk bent u bij Siegers Landmeetkunde aan het juiste adres. Wij voeren regelmatig uitzetklussen uit voor diverse gemeenten, adviesbureau’s ...

Internationaal

Hoofdmaatvoering, kadastrale grenzen, rooilijnen, voor al deze infra-werkzaamheden kunt  u een beroep doen op onze landmeters.
Scroll to Top