DTM (Digitaal Terrein Model)

Een meting uitgevoerd volgens de DTM (Digitaal Terrein Model) systematiek is één van de specialiteiten van Siegers Landmeetkunde. Uit deze meting volgt een gedetailleerde driedimensionale hoogtekaart van het terrein. Alle breeklijnen (bv. talud en insteek watergang) en thematische lijnen (bv. verhardingen en hekwerken) worden in RD en NAP coördinaten opgenomen. Deze meting vormt een uitstekende basis voor het maken van volumebepalingen.

3D gegevens

Vanuit deze 3D gegevens is het mogelijk een model te maken waaruit bijvoorbeeld lengte- en dwarsprofielen gegenereerd kunnen worden. Wanneer de ontwerpende partij een 3D ontwerp heeft kunnen wij een verschilmodel maken waaruit hoeveelheden kunnen worden bepaald. Daarnaast kunnen wij een gemiddelde terreinhoogte van een toekomstig nieuwbouwterrein eenvoudig bepalen m.b.v. ons gemeten DTM. De modellen wordt gemaakt met behulp van AutoCAD Civil3D en/of Trimble Business Center.

Onze disciplines

Bekijk hier ons brede aanbod van metingen waar wij in gespecialiseerd zijn.
Staat de meting waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Situatiemetingen

Met een situatiemeting brengen wij de volledige bestaande situatie van een projectgebied kaart.

DTM Metingen

Een meting uitgevoerd volgens de DTM (Digitaal Terrein Model) systematiek is één van de specialiteiten van Siegers Landmeetkunde.

Scannen

3D laserscannen is een moderne techniek waarmee punten ingewonnen worden door lasers heen en weer te kaatsen tussen het meetinstrument en een te meten object.

Sportvelden

Per jaar meten wij circa 100 velden voor verschillende gemeenten en adviesbureaus. Of het nu gaat om een atletiekbaan, hockeyveld of voetbalveld, bijna ieder type veld is wel opgenomen...

GIS Inventarisaties

Voor verschillende klanten zoals waterschappen en gemeenten meten onze landmeters punten inclusief attribuut- data.

Drone metingen

Eén van de nieuwste toevoegingen aan onze meettechnieken zijn de drone metingen. Met deze techniek zijn wij in staat om luchtfoto’s en een 3D puntwolk te maken van een terrein inclusief alle aanwezige bebouwing en objecten.

Hydrografie / Natte meting

Met behulp van geavanceerde sonarapparatuur is Siegers Landmeetkunde in staat een driedimensionaal beeld van de waterbodem te maken.


Riool

Betrouwbare gegevens van de riolering en waterhuishouding zijn een belangrijk thema voor veel van onze opdrachtgevers...

BAG-BGT mutaties

Een zorgplicht voor de bronhouders waarvan alle gemeentes in Nederland er één zijn. Deze zorgplicht brengt vele werkzaamheden met zich mee.

Kadastrale metingen

U kunt bij ons terecht voor het inmeten en uitzetten van kadastrale grenzen.
Voor de splitsing van percelen moeten de nieuwe kadastrale grenzen door de belanghebbenden in het...

Uitzetwerk

Ook voor diverse soorten uitzetwerk bent u bij Siegers Landmeetkunde aan het juiste adres. Wij voeren regelmatig uitzetklussen uit voor diverse gemeenten, adviesbureau’s ...

Internationaal

Hoofdmaatvoering, kadastrale grenzen, rooilijnen, voor al deze infra-werkzaamheden kunt  u een beroep doen op onze landmeters.
Scroll to Top