3D laserscan

3D laserscannen is een moderne techniek waarmee punten ingewonnen worden door lasers heen en weer te kaatsen tussen het meetinstrument en een te meten object. Dit gebeurt met een hoge snelheid van tot 1.500.000 punten per minuut. Hieruit volgt een op de millimeter nauwkeurige puntwolk die wij bij Siegers Landmeetkunde om kunnen zetten naar diverse bruikbare producten. Denk hierbij aan:

  • 3D visualisaties.
  • 3D modellen.
  • Digitale Terrein Modellen (DTM).
  • Complexe volumebepalingen
Siegers-Landmeetkunde

Nauwkeurige meting

Er zijn veel locaties en objecten waarbij een 3D laserscan de beste en meest efficiënte optie is om een nauwkeurige meting te verkrijgen. Denk hierbij aan viaducten, tunnels, en de binnen- en buitenzijde van gebouwen.

Ook passen wij deze techniek vaak toe op moeilijk bereikbare locaties. Denk hierbij aan drukke wegen die wij in kunnen scannen zonder het verkeer te belemmeren maar ook aan het scannen van rioolobjecten zonder dat wij het riool te hoeven betreden.

Bij Siegers Landmeetkunde gebruiken wij de 3D laserscan vaak in combinatie met conventionele technieken zoals GPS-metingen, tachymetrie en waterpassingen. Wij zoeken voor elke unieke situatie altijd naar de beste combinatie van beschikbare technieken om zo tot het gewenste eindproduct te komen.

Scannen-Siegers-Landmeetkunde-1.jpg

Onze disciplines

Bekijk hier ons brede aanbod van metingen waar wij in gespecialiseerd zijn.
Staat de meting waar u naar op zoek bent hier niet tussen? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Situatiemetingen

Met een situatiemeting brengen wij de volledige bestaande situatie van een projectgebied kaart.

DTM Metingen

Een meting uitgevoerd volgens de DTM (Digitaal Terrein Model) systematiek is één van de specialiteiten van Siegers Landmeetkunde.

Scannen

3D laserscannen is een moderne techniek waarmee punten ingewonnen worden door lasers heen en weer te kaatsen tussen het meetinstrument en een te meten object.

Sportvelden

Per jaar meten wij circa 100 velden voor verschillende gemeenten en adviesbureaus. Of het nu gaat om een atletiekbaan, hockeyveld of voetbalveld, bijna ieder type veld is wel opgenomen...

GIS Inventarisaties

Voor verschillende klanten zoals waterschappen en gemeenten meten onze landmeters punten inclusief attribuut- data.

Drone metingen

Eén van de nieuwste toevoegingen aan onze meettechnieken zijn de drone metingen. Met deze techniek zijn wij in staat om luchtfoto’s en een 3D puntwolk te maken van een terrein inclusief alle aanwezige bebouwing en objecten.

Hydrografie / Natte meting

Met behulp van geavanceerde sonarapparatuur is Siegers Landmeetkunde in staat een driedimensionaal beeld van de waterbodem te maken.


Riool

Betrouwbare gegevens van de riolering en waterhuishouding zijn een belangrijk thema voor veel van onze opdrachtgevers...

BAG-BGT mutaties

Een zorgplicht voor de bronhouders waarvan alle gemeentes in Nederland er één zijn. Deze zorgplicht brengt vele werkzaamheden met zich mee.

Kadastrale metingen

U kunt bij ons terecht voor het inmeten en uitzetten van kadastrale grenzen.
Voor de splitsing van percelen moeten de nieuwe kadastrale grenzen door de belanghebbenden in het...

Uitzetwerk

Ook voor diverse soorten uitzetwerk bent u bij Siegers Landmeetkunde aan het juiste adres. Wij voeren regelmatig uitzetklussen uit voor diverse gemeenten, adviesbureau’s ...

Internationaal

Hoofdmaatvoering, kadastrale grenzen, rooilijnen, voor al deze infra-werkzaamheden kunt  u een beroep doen op onze landmeters.
Scroll to Top